poster1617

Koud Kunstje!

Een dorp met clowns als burgemeester en politieagent, komt dat wel goed? De inwoners balanceerden op hun handen en vlogen door de lucht. Zij klauterden al kibbelend de trapeze op en af en draaiden indrukwekkende salto’s en pirouettes. Bukken… de jongleerkegels vlogen in het rond. Louche Sjonny probeerde onschuldige toeristen op te lichten. De winkeleigenaar zag alles, maar was wat stoffig. 7 Muzikanten en 15 circusartiesten uit o.a. Argentinië, China, Réunion, België en Nederland schitteren in het ontzettend leuke en verrassende circusspektakel ‘Koud Kunstje!’

Klik hier voor een filmpje van Koud Kunstje!

Maak kennis met de medewerkers en de dieren.

Dagboek van Arlette Hanson.

Winnaars van de Wintercircus Arlette Hanson Publieksprijs 2016/2017.

Postbode Roel bezorgde vragen van het publiek. Lees de antwoorden.

Uniek: zeven voorstellingen van Koud Kunstje! hadden live audiodescriptie en waren daardoor toegankelijk voor blinden en slechtzienden! Klik hier voor informatie.

TinTin & Agustin

We vonden ze vorig jaar zó leuk en ze hebben nog zó veel nieuwe ideeën... daarom zijn ze terug: de clowns TinTin en Agustin. Ze wonen in Buenos Aires (Argentinië) en werken daar als clown, acteur en muzikant. Altijd komisch en altijd leuk.

Duo Passe-Pieds

Eva Schubach en Yolaine Dooms leerden elkaar kennen tijdens hun circusopleiding en vormen sindsdien een trapeze duo. Sinds hun afstuderen in 2012 werkten ze veel in GOP variétés in Duitsland en wonnen ze prijzen bij het European Youth Circus Festival in Duitsland en Young Stage in Zwitserland. Passe-Pieds betekent 'geef voeten' en is de naam van een basistruc die ze als eerste samen uitvoerden.

Tobias Baesch

Balanceren, daar houdt Tobias van en daar is hij vreselijk goed in. Daarom maakt hij het extra moeilijk: hij staat op z'n handen op een enorm wiebelig rola rola plankje. Waaróm vragen wij ons af. Nou gewoon, omdat Tobias het leuk vindt. Daarom dus! En wij houden elke voorstelling ons hart vast.

Walter Frank

Springen, springen, springen. Nog hoger, nog verder. De honden van Walter zijn zó enthousiast, dat ze tijdens de voorstelling regelmatig al voor hun beurt springen. Een vrolijke hondenbende.

Maartje, Harm en Roel

Drie artiesten en heleboel knotsen. Overal waar je kijkt vliegen knotsen door de lucht. Twee mannen en één vrouw. Zouden Harm en Roel stiekem allebei indruk willen maken op Maartje? Zou zo maar eens kunnen!

Guoqing, Jun & Xuefeng

Wowwwwww... wij waren sprakeloos toen we deze Chinese acrobaten van de Liaoning Dingyi Company tegenkwamen. Wat zij doen, dat kán gewoon niet. Zo sterk, zo beheerst, zo mooi, zo bijzonder. De mannen kenden elkaar al als kind en zijn sindsdien onafscheidelijk. Hun act creëerden ze in 2006. Wat daarna volgt is een enorm succesverhaal. Dit moet je echt zien!

Saphia Loizeau

Wie droomt er niet van: vliegen door de lucht, zo vrij als een vogeltje. Saphia doet het. En al zwaaiend draait ze ook nog eens allerlei ingewikkelde pirouettes. De Nederlandse theaters zijn maar nèt groot genoeg voor haar.

Eva & company

De een vind ze eng, de ander vind ze schattig.... ratten. De rat van Eva is ontzettend lief, vinden wij.

Roel Post & company

Diabolo'en met z'n allen. Dat is leuk en levert verrassende trucs op. Alle artiesten doen gezellig mee met Roel.

Walter & Jessica Frank

Reuzen ezels, geiten, schapen, honden, eenden... de hele boerderij van Jessica en Walter Frank is in het Wintercircus. Gezellig!

Sjonny

Er zijn van die handelaren die je een kartonnen doos met lucht kunnen verkopen. Je wordt opgelicht, maar trapt er zomaar in. Doorspekt met humor en magie duikt deze handelaar op in Koud Kunstje!

circusorkest

Natúúrlijk zijn ze er weer bij, de muzikanten van het Wintercircus. Willy, Jurgen, Dennis, Bart, Danny, Siebe en orkestleider Vincent van Lent. Ze spelen de sterretjes van de hemel. Van klassiek tot jazz, van pop tot rock en dixieland. Er zijn bezoekers die speciaal voor het orkest naar het Wintercircus komen. Echt waar!

orkest & company

Muziek ondersteunt niet alleen de voorstelling, maar speelt bij ons ook een eigen rol. Met een grote knipoog....

en nog veel meer...

Verberg
Toon