Artiesten en medewerkers van Koud Kunstje!

Wie werken er allemaal in Wintercircus Arlette Hanson? Wie zijn de artiesten en muzikanten? En hoeveel mensen werken er onzichtbaar achter-de-schermen? Maak hier kennis met het team!

Eva Schubach

Duitsland 

In trapeze Duo Passe-Pieds is ze de vanger. Oftewel, ze hangt ondersteboven, gooit Yolaine en probeert haar weer te vangen. Op haar 6e kwam Eva bij een jeugdcircus en begon haar circusdroom. Even dacht ze nog schooljuf te worden, maar ze kwam uiteindelijk bij ACaPA terecht, de circusschool in Tilburg. Daar ontmoette ze Yolaine en werd Duo Passe-Pieds geboren.

Yolaine Dooms

België 

Yolaine is de helft van trapeze Duo Passe-Pieds die door de lucht wordt gegooid, salto's draait, moeilijke trucs doet en dan probeert weer opgevangen te worden door Eva. Als kind wilde ze dierenarts worden. Maar ja, toen ging ze op circuskamp... Via een Belgisch jeugdcircus kwam ze bij ACaPA, waar ze in 2012 als circusartiest afstudeerde.

Tobias Baesch

Duitsland 

Balans is altijd het sleutelwoord geweest sinds Tobias in 2001 verliefd werd op circus. En dan vooral balanceren op een manier die eigenlijk onmogelijk is. Van 2012 tot 2016 studeerde hij in Tilburg aan de Fontys Academy of Circus and Performance Art. Hij is afgestudeerd als rola rola handstandartiest.

Maartje Bonarius

Nederland 

Als kind wilde Maartje prinses worden. Maar het liep iets anders... Ze studeerde bij Codarts in Rotterdam af als luchtacrobate en nu treedt ze samen met Harm en Roel op als jongleur en acrobaat en trekt de hele wereld over als circusartiest. Tussendoor heeft ze vroeger ook nog fanatiek gejudood.

Harm van der Laan

Nederland 

Eigenlijk opgeleid tot klinisch psycholoog, maar nu jongleur en acrobaat (na ook de circusopleiding bij Codarts in Rotterdam afgerond te hebben). Samen met vriendin Maartje reist hij de hele wereld over met hun eigen TallTales shows. Wist je dat Maartje en Harm als ze boven op elkaar gaan staan wel 4 meter 70 lang zijn!

Jofri Boekschooten

Nederland 

Hij groeide op in het circus van zijn ouders. Al heel veel jaren werkt hij van februari tot november in Magic Circus. Voor het negende jaar reist hij nu met ons mee. Een echte circusman die 365 dagen per jaar in een huis op wielen woont. Acteur, clown én Nederlands kampioen goochelen. Naast artiest is Jofri ook regie assistent van Koud Kunstje!

Walter Frank

Duitsland 

Afstammeling van de beroemde Duitse Frank circusdynastie. Geboren in het circus en z'n hele leven wonend in een woonwagen, samen met echtgenote Jessica en hun zoontje. In de stal staat de rest van de familie: 2 ezels, 4 geiten, 2 schapen, een roedel loopeenden en een grote club kwispelende honden.

Jessica Frank

Duitsland 

Artiest, moeder, huisvrouw en dan ook nog samen met man Walter dagelijks de stal uitmesten en de dieren verzorgen. Jessica is een bezig bijtje die stralend door het leven gaat. Want wat is er mooier dan het circusleven?

Guoqing Zhang

China 

Hij is sterk, beresterk. Niet voor niets is Guoqing 'onderman' van het Chinese acrobatiektrio. Als hij niet traint, dan vind je hem in de bergen, want bergklimmen is zijn hobby.

Xuefeng Zhu

China 

Hij verheugt zich op de tulpen en molens in Nederland, deze acrobaat. Of hij daar tijd voor heeft? Dat is nog maar de vraag, want uitgebreide dagelijks training is nodig om deze sublieme acrobatiek te kunnen uitvoeren.

Jun Xiao

China 

Hij is 33 jaar, komt uit de Chinese streek Sichuan en is super sterk. Hij eet het liefst Chinese 'hot pot'. Uit zijn caravan klinken dagelijks gezellige Chinese liedjes. Want Jun houdt van zingen én van luisteren naar muziek.

Martin Orchessi

Argentinië 

Acteur, clown en muzikant. Serieus en nadenkend in het dagelijks leven, maar oh zo komisch zodra hij in de huid van TinTin kruipt.

Agustin Soler

Argentinië 

Sommige clowns zijn écht leuk. Agustin is er zo eentje. Subtiele humor waar je om kunt gieren. Hij heeft een eigen theatervoorstelling in Argentinië en werkt ook veel met straattheater.

Roel Post

Nederland 

In 2013 werd Roel Nederlands kampioen jongleren. En er hangen nog meer gouden medailles in zijn kast. In de zomer treedt hij altijd op bij Cirque Moustache. En tussendoor studeert hij nu ook nog Civiele Techniek. Oh ja, en Roel kan in maar een paar seconden een Rubik's Cube oplossen. Hoezo duizendpoot?

Saphia Loizeau

Reunion 

Je woont op het eiland Réunion. Daar trekt één circus rond en dat vind je helemaal te gek. Wat doe je dan? Dan doe je auditie bij de circusopleiding ACaPA in Tilburg en verhuist in je uppie naar Nederland. Saphia maakt haar droom waar en zwaait nu aan de trapeze. Ze studeert in juni 2017 af en loopt stage bij ons.

Arlette Hanson

Nederland 

Directeur van het Wintercircus. Zij studeerde aan de universiteit Utrecht Theaterwetenschap, met als specialisatie Kunstbeleid en -management. Sinds haar afstuderen in 1993 werkt Arlette fulltime voor het Wintercircus. 19 jaar geleden heeft zij de volledige leiding overgenomen van haar ouders. Ze is vegetariër en natuurliefhebber, dus dat bontje op het kostuum is hartstikke nep!

Radek Cadil

Nederland 

Als hoofd techniek is Radek al acht jaar verantwoordelijk voor alle technische zaken achter-de-schermen. Zoals op- en afbouw van het decor en het technisch verloop van de voorstelling. Hij maakt ook het lichtontwerp én hij cöordineert alle onderhoudsklussen. Voor Radek is niets onmogelijk. Alles is een uitdaging. En dat vinden wij heel fijn!

Vincent van Lent

Nederland 

Oorspronkelijk afgestudeerd als trompettist, maar de titel 'muzikaal multitalent' past beter. Want Vincent speelt op álles! Al acht jaar onze enthousiaste orkestleider die ook alle arrangementen voor de show zelf schrijft. Hij speelt o.a. bij Pater Moeskroen, Hopp en Blech Bizarr. Is een goede lasser én fietst over hoge bergen voor het goede doel.

Willy van de Pol

Nederland 

Sinds acht jaar speelt Willy samen met haar partner Vincent in ons circusorkest. Zij speelt trombone en euphonium. Als ze niet met het Wintercircus meereist, dan werkt ze als reparateur van blaasinstrumenten (vooral koper).

Dennis Smits

Nederland 

Drummer Dennis reist voor het derde jaar met ons mee en geniet van elk circusmoment. Hij heeft een eigen drumschool en wil het liefst heel Nederland leren drummen.

Jurgen van Nijnatten

Nederland 

Altijd vrolijk, altijd enthousiast en altijd in voor een geintje. Een echte Brabander voor wie carnaval hét hoogtepunt van het jaar is. Het CV van trompettist Jurgen vermeldt o.a. Guus Meeuwis, Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee, Blech Bizarr en al vier jaar Wintercircus.

Bart Swerts

België 

Muzikant, acteur en levensgenieter in hart en nieren. Bij ons speelt hij gitaar, mandoline en hij zingt ook, inmiddels voor het derde seizoen. Bart is een van de gezichten van Pater Moeskroen. Zijn lijfspreuk: wat hebben we het toch goed hè!

Danny Bakkum

Nederland 

Onze stoere nieuwe bassist in het orkest. Welkom in het Wintercircus Danny! Hij speelt in 'Bob en de Blue Band' en was bandleider bij theatertours en shows van zijn broertje. Wie dat is? Jim Bakkum!

Siebe Meijer

Nederland 

Welkom terug Siebe! Een paar jaar geleden nam hij als saxofonist afscheid van ons circusorkest. Hij verliet huis en haard en voer met zijn zeilboot over zeeën. Op zoek naar inspirerende mensen die zich inzetten voor een betere wereld. Nu is Siebe héél even terug in Nederland. Na de winter vaart hij weer verder. www.projectforlife.nl

Jasper Baan Hofman

Nederland 

Al voor het achtste seizoen reist Jasper met ons mee als geluidstechnicus. Inmiddels is hij verzot op het leven in een rondtrekkende caravan, want in de zomer werkt hij als technicus bij Cirque Starlight in Zwitserland.

Daan Geist

Nederland 

Daan liep vorig jaar bij ons stage als student mbo Podium- en Evenemententechniek aan ROC A12 in Ede. Dat beviel van 2 kanten zo goed, dat hij nu bij ons is als echte technicus én figurant. Verzot op circus, in voor een geintje en super enthousiast. Stiekem droomt hij over een carrière als artiest...

Staszek Wosniak

Polen 

Hij is promotiemedewerker bij Cyrk Korona in Polen. In de wintermaanden reist hij samen met zijn vrouw Gosia al vele jaren met ons door Nederland. Staszek is een van de vaste medewerkers in ons technisch team.

Saskia van de Wal

Nederland 

In de theaterwereld bekend als 'het lichtmeisje'. Bij ons staat zij haar mannetje tussen de andere 7 technici en bouwt, breekt en belicht ze. Multifunctioneel dus, zolang het maar met theatertechniek te maken heeft. Afgelopen zomer reisde ze met het Zwitserse Cirque Starlight mee en nu voor het eerst met ons. Welkom Saskia!

Hubert Pytel

Polen 

Al meer dan 10 jaar een rots in de branding in het technisch team. Spreek en verstaat alleen Pools, maar we hebben de grootste lol met elkaar. Hij is beresterk. Zijn hobby? 'Armpje drukken'. En hij wint áltijd!

Marian Król

Polen 

De best denkbare vrachtwagen chauffeur. Al eens gezien hoe Marian onze enorme 18 meter lange decortrailer achteruit door de kleinste steegjes in de binnensteden van Nederland naar de toneelingang van de theaters manoeuvreert? Een feest om met grote verbazing en respect naar te kijken!

Gosia

Polen 

Het domein van Gosia is de theaterfoyer. Al jarenlang verwelkomt zij als gastvrouw het hooggeëerd publiek.

Danuta

Polen 

Danuta.... onze vaste bezoekers kennen haar al zo'n jaar of 20. In de foyer is zij een van onze vriendelijke gastvrouwen.

Laura Holleman

Nederland 

Marketing en management in de culturele sector, gecombineerd met een mega groot circushart. Dát is Laura! Nieuw in het Wintercircusteam en verantwoordelijk voor marketing, pr en communicatie. Welkom Laura!

Sebastian Pytel

Polen 

De broer van onze vaste technicus Hubert. Sebastian is voor het eerst bij ons. Welkom in Nederland!

Angelique v Lieshout

Nederland 

Audiodescriptie verslaggever bij onze voorstellingen die toegankelijk zijn voor publiek met een visuele beperking. Angelique is ook onze rots-in-de-branding als projectorganisator van Stichting Komt het Zien!

Hilbert Geerling

Nederland 

Hij is al 20 jaar bij het Wintercircus betrokken. Op dit moment vooral achter de schermen als ontwerper van het koelkastendecor. Bovendien horen de blinden hem als audiodescriptie verslaggever. Hilbert is theatermaker en reist met zijn eigen solovoorstelling langs theaters, scholen en bibliotheken.

Helena Nahafahik Cardoso

Nederland 

Onze choreografe! Helena is wereldkampioen aerobic en hiphop, leidt haar eigen dansgroep en is choreograaf op de dansacademie van Lucia Marthas. Dit jaar was Helena te zien in Hollands got Talent met haar prachtige Urban Tango. Ze haalde de halve finale!

Verberg
Toon