Artiesten en medewerkers Fraaie Fratsen!

Wie werken er allemaal in Wintercircus Arlette Hanson? Wie zijn de artiesten en muzikanten? En hoeveel mensen werken er onzichtbaar achter-de-schermen? Maak hier kennis met het team van Fraaie Fratsen! in 2017/2018.

Agustin Soler

Argentinië 

COMEDY - Een veelzijdig en giga-creatief mens. Clown, acteur, clownleraar én verzamelaar van kleine clowns. In zijn vrije tijd schrijft Agustin graag poëzie.

Anders Jensen

Denemarken 

CHINESE MAST - In zijn vrije tijd graag aan het klussen. Zo bouwde hij een Chinese mast en trapeze in zijn huiskamer. Anders studeerde CircusArts in Rotterdam en reist sinds zijn afstuderen de wereld over, samen met Kira.

Angelo Boltini

Nederland 

BANDLEIDER & GITARIST

Arlette Hanson

Nederland 

DIRECTEUR - Na de studie theaterwetenschap, met als specialisatie Kunstbeleid en -management, heeft zij in het Wintercircus het stokje van haar ouders overgenomen. Vol passie zet Arlette zich ook in voor de Nederlandse circuswereld. Zij is o.a. bestuurslid van Stichting Circuscultuur en Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen.

Bernhard Hollinger

Nederland 

MUZIKANT - Bernhard speelt bas, contrabas en nog veel meer. Een droom is uitgekomen: meereizen met het circus|

Danuta Krol

Polen 

GASTVROUW - Danuta.... onze vaste bezoekers kennen haar al ruim 20 jaar. In de foyer is zij een van onze vriendelijke gastvrouwen.

Diana Vediashkina

Rusland 

TECKELDRESSUUR - Geboren in het circus ging haar liefde uit naar dressuur. Ze koos voor dieren waarvan iedereen dacht dat ze niet te dresseren zouden zijn: eigenwijze teckels. Maar met heel veel liefde en geduld bewijst Diana het tegendeel.

Elza Renoud

Frankrijk 

LUCHTACROBATIEK - Misschien wel de oudste werkende luchtacrobate ter wereld. Elza is 52 maar vliegt als een jonge vogel door de lucht. Boven is ze serieus, maar op de grond haalt ze de gekste fratsen uit.

Esmee Voorbij

Nederland 

LICHTTECHNIEK - Een droom kwam uit toen Esmee hoorde dat ze met het Wintercircus mee mocht. Als lichttechnicus heeft ze een technische én creatieve functie.

Gosia Zalewska

Polen 

GASTVROUW - Het domein van Gosia is de theaterfoyer. Al jarenlang verwelkomt zij als gastvrouw het hooggeëerd publiek.

Janine Eggenberger

Zwitserland 

DANSTRAPEZE - Ooit pakte ze als 18-jarige haar spullen om te gaan salsadansen in de USA. Ze switchte naar de circusschool in Montreal (Canada) en combineert nu dansen en trapeze. In Fraaie Fratsen! speelt ze 'het meisje'.

Jasper Baan Hofman

Nederland 

GELUIDSTECHNIEK - Al voor het negende seizoen reist Jasper met ons mee als geluidstechnicus. Inmiddels is hij verzot op het leven in een rondtrekkende caravan, want in de zomer werkt hij als technicus bij Cirque Starlight in Zwitserland. Daar vond hij ook zijn grote liefde: trapezeartieste Janine.

Jofri Boekschooten

Nederland 

COMEDY - Opgegroeid in het circus van zijn ouders en het hele jaar wonend in een huis op wielen. In de zomermaanden werkt hij bij het Magic Circus, in de wintermaanden al 11 jaar bij het Wintercircus. Hij speelt dit jaar de kok én is regie-assistent.

Kira Paas

Duitsland 

CHINESE MAST - Kira is artieste en docente. Ze geeft les bij een jeugdcircus in Keulen. Kira bezoekt graag pretparken, waarbij de meest extreme attracties haar grote voorkeur hebben. Ze voelt zich dus helemaal thuis in Fratsenland!

Lucie Roux

Frankrijk 

LUCHTACROBATIEK - Yoga en sport geven Lucie ontspanning en stellen haar in staat om haar gevaarlijke act te doen. Aan Lucie de taak om Elza na de gesprongen salto's en schroeven weer veilig op te vangen. Een beresterke Française!

Manuela Barlay

Italië 

GEITENDRESSUUR & LASSO'S - Een echt familiemens. Ze staat altijd klaar van hen en haar dieren. Gek op paarden en haar geiten. In haar vrije tijd luistert ze graag naar muziek van Michael Jackson.

Marian Król

Polen 

CHAUFFEUR & TERREINASSISTENT - De best denkbare vrachtwagen chauffeur. Al eens gezien hoe Marian onze enorme 18 meter lange decortrailer achteruit door de kleinste steegjes in de binnensteden van Nederland naar de toneelingang van de theaters manoeuvreert? Een feest om met grote verbazing en respect naar te kijken!

Martijn Martell

Nederland 

BALLONKUNSTENAAR - Dit jaar kan hij eindelijk een wens van zijn bucketlist afstrepen: mee op tournee met het Wintercircus. Als kind bezocht hij onze voorstelling al en nu staat hij zélf op het podium. En hoe! Martijn is een van de allerbeste ballonkunstenaars ter wereld.

Martin Orchessi

Argentinië 

COMEDY - Trotse vader van de 2-jarige Felipe. Hij maakt graag potloodtekeningen, speelt allerlei instrumenten en acteert. Maar als zijn alter echo TinTin is hij een ober van niks!

Mats Voshol

Nederland 

MUZIKANT - Slagwerk is zijn passie. Mats wisselt de voorstellingen als drummer af met Yordi.

Michael Zandl

Oostenrijk 

JONGLEUR - Net afgestudeerd van de circusschool, trekt hij nu de wijde wereld in met zijn wel heel erg originele, verrassende en leuke jongleeract. Wij voorspellen een grootse carrière!

Mike Togni

Italië 

MESSENWERPEN - In Fraaie Fratsen! speelt Mike de gemene Projectontwikkelaar, maar in het echt is hij enorm aardig en bovenal erg grappig. Stammend van een oud Italiaans circusgeslacht is Mike een veelzijdige circusartiest en acteur.

Mike Togni jr

Italië 

LASSODRAAIEN - Mike jr heeft één hobby: lassodraaien. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat draait hij lasso's. Steeds groter en steeds moeilijkere tricks. Zijn dagelijkse kleding verraadt zijn liefde, want hij draagt het liefst westernkleding, inclusief imposante hoed.

Olé Lehmkuhl

Duitsland 

CYR WHEEL - Hij heeft in zoveel dingen interesse, dat hij tijd te kort komt voor al zijn hobby's. Net afgestudeerd van CircusArts bij Codarts in Rotterdam behoort Olé nu al tot de allerbeste cyr wheel artiesten ter wereld.

Radek Cadil

Nederland 

HOOFD TECHNIEK - Als hoofd techniek is Radek al negen jaar verantwoordelijk voor alle technische zaken achter-de-schermen. Zoals op- en afbouw van het decor als het technisch verloop van de voorstelling.

Rafal Jenda

Polen 

TECHNICUS - Een nieuw gezicht in ons technisch team. Welkom Jafal!

Roxi Jasper

Nederland 

MUZIKANTE - Ze geeft muziekles op Texel, maar reist nu dus even mee met het Wintercircus. Trompet, trombone, zang.... ze doet het allemaal.

Sebastian Monik

Polen 

TECHNICUS - Sebastian is toneeltechnicus. Een opvallende verschijning, want hij is verreweg de langste van het stel. Hoeveel jaar hij al bij ons werkt? Wij zijn de tel inmiddels kwijt.

Sharon Togni

Italië 

LASSODRAAIEN - Dochter van Manuela en Mike. Sharon is opgegroeid in het circus en wil niets liever dan schitteren met haar eigen act. In Fraaie Fratsen! heeft ze een dubbelrol van Fratsenlandmedewerker en bouwvakker.

Staszek Wozniak

Polen 

TECHNICUS - Hij is promotiemedewerker bij Cyrk Korona in Polen. In de wintermaanden reist hij samen met zijn vrouw Gosia al vele jaren met ons door Nederland. Staszek is een van de vaste medewerkers in ons technisch team.

Tamara Diks

Nederland 

COMPANYMANAGER - Directrice van Circus Bongo, dus Tamara weet hoe het werkt in het circus. Onze companymanager is ze regelneef én de arm om de schouder van het Wintercircus.

Wojtek Wiktor

Polen 

TECHNICUS & FRATS - Al vele jaren werkzaam in het Wintercircus. Goedlachs en enthousiast.

Yordi Petit

Nederland 

MUZIKANT - Drummer Yordi wisselt af met Mats. Een droom is uitgekomen.... voor het eerst op tour met een circus!

Verberg
Toon