Arlette Hanson Tulp

Op 6 december 2012 doopte acteur Huub Stapel in Theater de Vest in Alkmaar de allereerste tulp ter wereld die naar een circuspersoonlijkheid werd vernoemd. De naam? Arlette Hanson! De tulp is exclusief gekweekt door kweker Cornel van Schagen van Bollen & Zo, vaste bezoekers van ons Wintercircus, en is jaarlijks ook op de Keukenhof te zien!

tulp bloei 1   tulp bloei 2

tulp bloei 3   tulp bloei 4

Arlette Hanson in bloei

tulp veld   tulp Arlette in het veld

Arlette Hanson op het veld bij kweker Van Schagen van Bollen & Zo in Bergen (NH)

tulp keukenhof 2   tulp keukenhof 1

Arlette Hanson op de Keukenhof!

tulp doop Huub Stapel   tulp doop groep

de tulpenbol werd op 6 december 2012 gedoopt door acteur Huub Stapel

tulp gestapelde kisten   tulp naamkaartje

DE TULP
De Arlette Hanson is een dubbele witte tulp met groene gloed, met soms een rood blosje. De tulp wordt ongeveer 45 cm hoog en bloeit afhankelijk van het weer tussen eind april en begin mei.

PLANTEN
Plant de tulpen tussen 1 september en half januari en schep ongeveer 8 cm grond bovenop de bol. Om Arlette Hanson mooi tot haar recht te laten komen plant je de bollen 8 cm uit elkaar. Arlette Hanson houdt van een zonnige plek, maar ook op een plekje half in de schaduw / half in de zon zal ze goed gedijen.

WATER EN VORST
Bloembollen staan niet graag met hun voeten in het water. Een goede waterafvoer is dan ook een vereiste. Dit is ook erg belangrijk wanneer je Arlette Hanson wilt planten in potten of bakken. Houd er rekening mee dat deze dan gevoeliger zijn voor vorst. Wanneer het ’s winters erg hard gaat vriezen kun je de potten of bakken het beste even binnen zetten, bijvoorbeeld in een schuur of garage.

NA DE BLOEI
Na de bloei laat je de tulp volledig afsterven tot het blad dor geworden is. Hierna rooi je de tulpenbollen op en kan het afgestorven lof verwijderd worden. De tulpenbollen kun je op een droge plek bewaren totdat je ze in de herfst opnieuw kunt planten. Uiteraard is het ook mogelijk om de bollen direct na de bloei uit de tuin te verwijderen en weg te gooien om in de herfst weer nieuwe verse Arlette Hansons te planten!

Verberg
Toon