Koud Kunstje!

Een dorp met een clown als burgemeester, komt dat wel goed? De inwoners lopen op hun handen, vliegen door de lucht en kruipen in koelkasten. Zij klimmen en klauteren al kibbelend de trapeze op en af, draaien indrukwekkende salto’s en pirouettes en zijn ongelooflijk lenig. Bukken… de jongleerkegels vliegen in het rond. En daar zijn de ezels, geiten, schapen en honden. 7 Muzikanten en 15 circusartiesten uit o.a. Argentinië, China, Réunion, België en Nederland schitteren in het ontzettend leuke en verrassende circusspektakel ‘Koud Kunstje!’

Wat 38 jaar geleden begon als traditioneel theatercircus is onder leiding van Arlette Hanson uitgegroeid tot origineel en eigentijds circustheater. Dat was vorig jaar mooi te zien in ‘Sterke Staaltjes!’ en wordt nu voortgezet in ‘Koud Kunstje!’. Leuk voor iedereen, van jong tot oud! Uniek: live audiodescriptie voor publiek met een visuele beperking, klik hier.

TinTin & Agustin

Argentinië 

We vonden ze vorig jaar zó leuk en ze hebben nog zó veel nieuwe ideeën... daarom zijn ze terug: de clowns TinTin en Agustin. Ze wonen in Buenos Aires (Argentinië) en werken daar als clown, acteur en muzikant. Altijd komisch en altijd leuk.

Duo Passe-Pieds

België 

Eva Schubach en Yolaine Dooms leerden elkaar kennen tijdens hun circusopleiding en vormen sindsdien een trapeze duo. Sinds hun afstuderen in 2012 werkten ze veel in GOP variétés in Duitsland en wonnen ze prijzen bij het European Youth Circus Festival in Duitsland en Young Stage in Zwitserland. Passe-Pieds betekent 'geef voeten' en is de naam van een basistruc die ze als eerste samen uitvoerden.

Tobias Baesch

Duitsland 

Balanceren, daar houdt Tobias van en daar is hij vreselijk goed in. Daarom maakt hij het extra moeilijk: hij staat op z'n handen op een enorm wiebelig rola rola plankje. Waaróm vragen wij ons af. Nou gewoon, omdat Tobias het leuk vindt. Daarom dus! En wij houden elke voorstelling ons hart vast.

Walter Frank

Duitsland 

Springen, springen, springen. Nog hoger, nog verder. De honden van Walter zijn zó enthousiast, dat ze tijdens de voorstelling regelmatig al voor hun beurt springen. Een vrolijke hondenbende.

Maartje, Harm en Roel

Nederland 

Drie artiesten en heleboel knotsen. Overal waar je kijkt vliegen knotsen door de lucht. Twee mannen en één vrouw. Zouden Harm en Roel stiekem allebei indruk willen maken op Maartje? Zou zo maar eens kunnen!

Guoqing, Jun & Xuefeng

China 

Wowwwwww... wij waren sprakeloos toen we deze Chinese acrobaten van de Liaoning Dingyi Company tegenkwamen. Wat zij doen, dat kán gewoon niet. Zo sterk, zo beheerst, zo mooi, zo bijzonder. De mannen kenden elkaar al als kind en zijn sindsdien onafscheidelijk. Hun act creëerden ze in 2006. Wat daarna volgt is een enorm succesverhaal. Dit moet je echt zien!

Saphia Loizeau

Reunion 

Wie droomt er niet van: vliegen door de lucht, zo vrij als een vogeltje. Saphia doet het. En al zwaaiend draait ze ook nog eens allerlei ingewikkelde pirouettes. De Nederlandse theaters zijn maar nèt groot genoeg voor haar.

Eva & company

Duitsland 

De een vind ze eng, de ander vind ze schattig.... ratten. De rat van Eva is ontzettend lief, vinden wij.

Roel Post & company

Nederland 

Diabolo'en met z'n allen. Dat is leuk en levert verrassende trucs op. Alle artiesten doen gezellig mee met Roel.

Walter & Jessica Frank

Duitsland 

Reuzen ezels, geiten, schapen, honden, eenden... de hele boerderij van Jessica en Walter Frank is in het Wintercircus. Gezellig!

Sjonny

Nederland 

Er zijn van die handelaren die je een kartonnen doos met lucht kunnen verkopen. Je wordt opgelicht, maar trapt er zomaar in. Doorspekt met humor en magie duikt deze handelaar op in Koud Kunstje!

circusorkest

Nederland 

Natúúrlijk zijn ze er weer bij, de muzikanten van het Wintercircus. Willy, Jurgen, Dennis, Bart, Danny, Siebe en orkestleider Vincent van Lent. Ze spelen de sterretjes van de hemel. Van klassiek tot jazz, van pop tot rock en dixieland. Er zijn bezoekers die speciaal voor het orkest naar het Wintercircus komen. Echt waar!

orkest & company

Nederland 

Muziek ondersteunt niet alleen de voorstelling, maar speelt bij ons ook een eigen rol. Met een grote knipoog....

en nog veel meer...

 

Dit zei het publiek vorig jaar over Sterke Staaltjes!:

‘Dit was werkelijk de mooiste Wintercircus voorstelling ooit! Alles klopte. De verhaallijn, het decor, de circusacts. Het was toppie!’

‘Dit is circus anno nu. Gewéldig!'

‘Een meesterlijke combinatie van nouveau cirque en klassieke circuselementen.’

‘Het ensemblewerk is een van de grote troeven van de show.’

‘Het was een prachtig spektakel.’

Verberg
Toon