voelplein - blindentolken - meet & feel
Komt het zien, komt het horen!

Wintercircus Arlette Hanson is ook toegankelijk voor visueel beperkten!

Komt het zien, komt het horen!

uniek: circustheater met blindentolken

Samen met Stichting Komt het Zien! maakten wij in december 2017 / januari 2018 Fraaie Fratsen! in een aantal theaters ook weer toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

"Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien!"

Het begon in het theater op het 'voelplein' met maquettes van het decor, de attributen en rekwisieten én kennismaking met de artiesten en hun kostuums.

Tijdens de voorstelling zorgden twee blindentolken voor live audiodescriptie. Mensen die blind of slechtziend zijn, kregen een draadloze koptelefoon en luisterden naar onze enthousiaste blindentolken Angelique en Hilbert die live vertelden wat er te zien was. Zo hoefde niemand iets te missen!

meisje bekijkt met tast de spierballen van een Chinese acrobaat

Meer informatie? Surf naar www.komthetzien.nl (ook voor schermlezers).
Of meld je aan voor de e-mail nieuwsflits met agenda via info@komthetzien.nl

 contact facebook     contact twitter

De voorstellingen met live audiodescriptie werden mede mogelijk gemaakt met financiële steun van

logo Cultuurfonds logo Ars Donandi en Russell ter Brugge fonds logo kf heinfonds logo Emmaplein Foundation logo Janivo Stichting blinden logo Groningse Blindenstichting logo FSI logo CNF logo HofsteestichtingDr C.J. Vaillantfonds

Aan de aanschaf van het audiodescriptie systeem hebben in 2014 bijgedragen: Stichting Novum (Visio), Bartiméus Sonneheerdt, Stichting Rotterdamse Blindenbelangen, KSBS, Groningse Blindenstichting, Stichting Lambers-Burger, Stichting Blinden-Penning, LSBS en alle vrienden van Stichting Komt het Zien!

 

Verberg
Toon