Het Wintercircus heeft een paar jaar pauze

Ik had in 2017/2018 een prachtige winter. Fraaie Fratsen! was een succes. Vele volle zalen en enorm enthousiaste reacties. Bij zeven voorstellingen genoot ook publiek met een visuele beperking volop mee dankzij onze Komt het Zien! blindentolken.
 
Nu neem ik even pauze, een lange sabbatical. Zodat ik tijd heb om mij volledig in te kunnen zetten voor Stichting Komt het Zien!
 
Toen in 2014 een groep blinde en slechtziende kinderen ons Wintercircus wilde bezoeken, zat ik met m’n handen in het haar. Hoe konden zij onze show beleven, zonder iets te zien? We bedachten ‘blindentolken’ en een ‘voelplein’. En het werkte! We kregen ontroerende reacties als "Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien". Wintercircus Arlette Hanson was de allereerste voorstelling in Nederland met ‘live audiodescriptie’ door blindentolken. 
 
Het begon bij mijn Wintercircus, maar er kan zoveel meer. Musicals, toneelstukken, dans, dankzij onze blindentolken kan iedereen met een visuele beperking het meebeleven. Nu nog af en toe. Maar wat zou het mooi zijn als dit in alle Nederlandse theaters bij alle soorten voorstellingen gebeurt! Zodat we nog vaker horen "de blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend."
 
Het Wintercircus heeft dus pauze en gaat even niet op reis. Toch ben ik bijna elke week ergens in een theater in Nederland, maar dan dus met de blindentolken van Komt het Zien! Wil je hier meer over weten? Klik hier...
 
Hartelijke groet,
Arlette Hanson
Verberg
Toon