Ik neem een sabbatical

Ik had een prachtige winter. Fraaie Fratsen! was een succes. Vele volle zalen en enorm enthousiaste reacties. Bij zeven voorstellingen genoot ook publiek met een visuele beperking volop mee dankzij onze Komt het Zien! blindentolken.
 
Op naar de jubileumshow: 40 jaar Wintercircus Arlette Hanson! Een mijlpaal die we groots gaan vieren. Maar… ik neem eerst een sabbatical. Zo kan ik een geweldig jubileum voorbereiden én mij nog beter inzetten voor Stichting Komt het Zien!
 
Toen in 2014 een groep blinde en slechtziende kinderen ons Wintercircus wilde bezoeken, zat ik met m’n handen in het haar. Hoe konden zij onze show beleven, zonder iets te zien? We bedachten ‘blindentolken’ en een ‘voelplein’. En het werkte! We kregen ontroerende reacties als "Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien". Wintercircus Arlette Hanson was de allereerste voorstelling in Nederland met ‘live audiodescriptie’ door blindentolken. 
 
Het begon bij mijn Wintercircus, maar er kan zoveel meer. Musicals, toneelstukken, dans, dankzij onze blindentolken kan iedereen met een visuele beperking het meebeleven. Nu nog af en toe. Maar wat zou het mooi zijn als dit in alle Nederlandse theaters bij alle soorten voorstellingen gebeurt! Zodat we nog vaker horen "de blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend."
 
Ik kan dit niet alleen. Dus help mee en blijf op de hoogte! 

Word Vriend van Komt het Zien!


En… heb je een superlekker recept voor een Wintercircusjubileumtaart? Mail naar info@wintercircus.nl Dan ga ik het uitproberen!

Op naar 40 jaar Wintercircus Arlette Hanson, maar nu eerst een sabbatical!

Tot snel,
Arlette Hanson

Verberg
Toon