poster1516

Sterke Staaltjes!

Sterke Staaltjes! was een prachtig circustheaterspektakel waar je lachte én ademloos toekeek. Wintercircus Martin Hanson toverde in 2015/2016 theaters om tot een geldfabriek met stoere arbeiders en een vleugje steampunk. En er doken drie vreemde types op...

Wintercircus Martin Hanson was anders, origineel, nieuw en verrassender dan ooit!

Klik hier voor een filmpje van Sterke Staaltjes!

Maak kennis met de medewerkers.

Winnaars van de Wintercircus Martin Hanson Publieksprijs 2015/2016.

Uniek: zeven voorstellingen van Sterke Staaltjes! hadden live audiodescriptie en waren daardoor toegankelijk voor blinden en slechtzienden! Klik hier voor informatie over Komt het zien, komt het horen!

Duo André Leo

Frankrijk 

Jean-Baptiste André en Robin Leo studeerden dit jaar af aan de circusschool ESAC in Brussel met hun unieke act. Met z'n tweeën in één grote hoepel en draaien maar... Net zoals al die raderen in de Sterke Staaltjes Geldfabriek. Maar jongens, pas wel op je vingers hè!

Rafaela

België 

Negen prachtige Zwitserse herdershonden. Stoer én schattig tegelijk. Overal waar ze optreden, zijn het ware supersterren. Tijd voor iets nieuws... in Sterke Staaltjes zijn ze acteurs in de hele voorstelling! De geldfabriek moet immers wel goed bewaakt worden...

Trio Tarantela

Argentinië 

TinTin, Agustin en Tincho zijn onze nieuwe geweldig grappige clowns. Prachtige mimiek en vreselijk komische typetjes. Clowns die écht leuk zijn! Maar ehhhh... is het nou wel zo slim om als clowns plannen te smeden om in te breken in een geldfabriek...

Rafaela

België 

Ze zijn mooi en ongelooflijk slim. De groenvleugel ara Chichuita, de blauwgele ara's Tammy, Lolita en Kyra. Amaretto is een ara servera. Lorenzo is een witte goffini kaketoe en groene Remco heeft amazone amazonika in z'n paspoort staan. In Sterke Staaltjes laten de papegaaien zien behendige medewerkers aan de lopende band te zijn.

Solvejg

Zwitserland 

Een artieste met één diabolo en heel veel draden. De diabolo draait, hopt, springt en vliegt. Betoverend mooi... We kijken ademloos toe en genieten.

Amigo

België 

Hallo allemaal! Ik ben Amigo, een tinkerhengst. Mijn lange manen en harige sokken zijn mijn trots. En sterk dat ik ben! In Sterke Staaltjes hebben ze paardenkracht en intelligentie nodig. Dus ja logisch dat ze mij daarvoor hebben gevraagd. Trouwens, voor het eerst van mijn leven draag ik schoenen. Dan glijd ik niet uit op het toneel. Stoerrrrrrrr!

Duo Musa

Nederland 

Hoog in de lucht halen ze de gekste toeren uit. Het is ontzettend komisch én knap. Oei oei oei, wat een kracht. Een première, want dit is een gloednieuwe act waarmee Duo Musa nog niet eerder optrad. Een Sterk Staaltje trapezekunst!

Tobit & Jasmijn

Nederland 

Typisch Nederlands: fietsen! Iedereen kan het, maar weinigen kunnen het zoals Tobit & Jasmijn. Op één wiel, zonder stuur en dan ook nog allerlei acrobatische kunsten vertonend. Dat zijn Sterke Staaltjes!

company

Nederland 

Een sport tot kunst verheven. Dat is poledance. Een Sterk Staaltje circuskunst. Maar... in Wintercircus Martin Hanson heel anders dan anders met een verrassende wending.

Jofri

Nederland 

Hij is de ploegbaas van de geldfabriek. En dat gaat goed zolang alles op rolletjes loopt. Maar dan... dan gebeurt er iets onverwachts...

company

Nederland 

Vijf witte touwen, vier acrobaten... hoog in de lucht! Een spiksplinternieuwe act. Een Sterk Staaltje kracht en samenwerking. De act werd speciaal voor het Wintercircus gecreëerd door Roos, Jasmijn, Salim en Tobit.

circusorkest

Nederland 

Natúúrlijk zijn ze er weer bij. De zes muzikanten van ons circusorkest. Niet voor niets bestempeld als een van de allerbeste circusorkesten van Europa. Voor het zevende jaar onder leiding van Vincent van Lent.

Verberg
Toon