Artiesten en medewerkers van Sterke Staaltjes!

Wie werken er allemaal in Wintercircus Martin Hanson? Wie zijn de artiesten en muzikanten en wie zijn er nog allemaal achter-de-schermen bezig? We stellen het team van 2015/2016 hier voor.

Arlette Hanson

Nederland 

Directeur van het Wintercircus. Zij studeerde aan de universiteit Utrecht Theaterwetenschap, met als specialisatie Kunstbeleid en -management. Sinds haar afstuderen in 1993 werkt Arlette fulltime voor het Wintercircus. 18 jaar geleden heeft zij de volledige leiding overgenomen van haar ouders. Ze is vegetariër en natuurliefhebber, dus dat bontje op het kostuum is hartstikke nep!

Jean-Baptiste André

Frankrijk 

Op 1e kerstdag vieren we feest in het Wintercircus, want dan wordt Jean-Baptiste 22 jaar! Hij is de helft van ons duo 'roue cyr' en studeerde deze zomer af aan ESAC, de Belgische circusopleiding.

Robin Leo

België 

Een echt circusbeest. Al op z'n zesde volgde hij lessen bij een jeugdcircus. Op dé circusopleiding in België (ESAC in Brussel) leerde hij Jean-Baptiste kennen en nu zijn ze samen ons duo 'roue cyr'. Oh ja, en hij speelt ook hartstikke goed percussie.

Solvejg Weyeneth

Zwitserland 

Diabolo is haar specialiteit. Maar ze is ook een ster in organiseren en creëren. In Zwitserland leidt Solvejg samen met vrienden het openlucht circusdiamantje Zirkus Fahraway. Met traktoren en houten woonwagens trekken ze door de bergen. Een mooier voorbeeld van samensmelting tussen traditioneel en modern circus is nauwelijks denkbaar.

Rafaela

België 

Samen met echtgenoot Eric, dochter Latoya, 3 paarden, 9 Zwitserse herdershonden, 2 pups, 5 ara's, 1 kaketoe, 1 amazone papegaai en nog een roedel vuilnisbak-ras hondjes reist zij door Europa. Genietend van alle dieren en het circusleven.

Roos Hermanides

Nederland 

Er was eens een Gronings meisje, ze droomde ervan acrobaat te zijn in het circus. Op woensdagmiddag oefende ze ijverig in het kindercircus. En nu... nu is Roos een prachtig stoere circusartieste, gespecialiseerd in luchtacrobatiek. En ze is moeder van Yusuf en Karim, allebei kleine topturners. Oh ja, en ze geeft óók nog super enthousiast circusles!

Agustin

Argentinië 

Clown. Hij was één keer eerder in Europa (in Zwitserland) en komt nu samen met TinTin en Tincho rechtstreeks vanuit Buenos Aires naar ons Wintercircus.

TinTin

Argentinië 

Als TinTin op het toneel staat, dan moet je sowieso lachen. Hij is zooooo komisch...

Tincho

Argentinië 

Geboren in Buenos Aires, Argentinië en clown van beroep.

Salim Musa

Kenia 

Zijn roots liggen in Kenia, maar tegenwoordig woont Salim in Groningen, heeft hij een fiets en is hij gek op haring en stamppot. Salim is op en top acrobaat. Die spieren, dat getrainde lijf... wowwwwwww........

Tobit van Vliet

Nederland 

Zijn circuscarrière begon als klein jongetje bij jeugdcircus Poehaa in Arnhem. Daarna maakte hij de overstap naar professionele circusopleidingen: Espace Catastrophe in Brussel en Corpus Acrobatics in Nederland. Tobit specialiseerde zich in eenwielfietsen en luchtacrobatiek. Hij vormt een duo samen met Jasmijn.

Jasmijn Rubingh

Nederland 

Haar circusliefde begon bij het jeugdcircus Rotjeknor in Rotterdam. Daarvandaan maakte ze de overstap naar de opleiding CircusArts bij Codarts. Hand-op-hand en luchtacrobatiek zijn haar specialiteiten. En privé? De schoenencollectie van Jasmijn is zo groot dat hij niet in de caravan past én ze is gek op chocola.

Jofri

Nederland 

Hij groeide op in het circus van zijn ouders. Al heel veel jaren werkt hij van februari tot november in Magic Circus. Voor het achtste jaar reist hij nu met ons mee. Een echte circusman die 365 dagen per jaar in een huis op wielen woont. Acteur, clown én Nederlands kampioen goochelen! In Sterke Staaltjes speelt hij de ploegbaas van de geldfabriek.

Latoya Zwart

België 

Geboren in het circus en altijd met een woonwagen onderweg, samen met haar ouders Rafaela en Eric én heel veel dieren. Ze traint heel hard voor een eigen act. In het Wintercircus figureert ze als fabrieksarbeider.

Pascalle Poelman

Nederland 

Ze is 18 jaar, heeft haar VWO diploma gehaald en is nèt begonnen aan de studie 'Psychomotorische therapie en bewegingsagogiek'. Circus is haar passie, al vanaf haar 6e traint ze bij jeugdcircus Santelli in Groningen. Dus trok ze de stoute schoenen aan en vroeg of ze eens mee mocht reizen. Iemand die zo gepassioneerd is... dat vinden wij leuk. Dus loopt Pascalle nu stage bij onze voorstellingen voor blinden én is ze figurant in de show!

Eric Zwart

België 

Je bent een gewone burgerjongen en wordt dan verliefd op het circusmeisje Rafaela... sindsdien is Eric ook verliefd op het circus en dan vooral de dieren. In Sterke Staaltjes speelt hij de bewaker van de fabriek. Achter-de-schermen is hij bijna dag en nacht in de stal te vinden om de paarden, honden en papegaaien te verzorgen.

Jessica Cadil

Nederland 

Onze jongste artieste. Jessica is 10 jaar. Wat ze doet? Laat je verrassen!

Vincent van Lent

Nederland 

Oorspronkelijk afgestudeerd als trompettist, maar de titel 'muzikaal multitalent' past beter. Want Vincent speelt op álles! Al zeven jaar onze enthousiaste orkestleider die ook alle arrangementen voor de show zelf schrijft. Hij speelt o.a. bij Pater Moeskroen, Hopp en Blech Bizarr. Is een goede lasser én fietst over hoge bergen voor het goede doel.

Radek Cadil

Nederland 

Als hoofd techniek is Radek verantwoordelijk voor alle technische zaken achter-de-schermen. Zoals op- en afbouw van het decor en het technisch verloop van de voorstelling. Hij maakt ook het lichtontwerp én hij cöordineert alle onderhoudsklussen. Voor Radek is niets onmogelijk. Alles is een uitdaging. En dat vinden wij heel fijn!

Regien Flapper

Nederland 

Altijd onzichtbaar en nooit in de spotlights, maar oh zo belangrijk. Regien is onze enthousiaste en vrolijke marketing/pr medewerkster. Zij werkt op ons kantoor in Heerenveen.

Willy van de Pol

Nederland 

Sinds zeven jaar speelt Willy samen met haar partner Vincent in ons circusorkest. Zij speelt trombone en euphonium. Als ze niet met het Wintercircus meereist, dan werkt ze als reparateur van blaasinstrumenten (vooral koper).

Dennis Smits

Nederland 

Drummer Dennis reisde vorig jaar voor het eerst met ons mee. En nu? Geen enkele twijfel bij hem... hij is er weer bij! Hij leidt een eigen drumschool. En die ervaring zien we dit jaar ook terug in onze voorstelling. Want er is niets waar je niet op kunt trommelen in onze geldfabriek...

Bas Bons

Nederland 

Toetsenist Bas studeerde in 2011 af aan het conservatorium in Haarlem. Hij schrijft graag eigen stukken en deed mee aan het tv programma 'De Beste Singer-Songwriter'. Bas is ook voorlezer bij Klinkklaar, een luistertijdschrift voor blinden. Hij speelt al zes jaar bij het Wintercircus. Deze winter voor het eerst als papa... in oktober werd hij vader van een prachtige dochter.

Jurgen van Nijnatten

Nederland 

Altijd vrolijk, altijd enthousiast en altijd in voor een geintje. Een echte Brabander voor wie carnaval hét hoogtepunt van het jaar is. Het CV van trompettist Jurgen vermeldt o.a. Guus Meeuwis, Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee en Blech Bizarr.

Bart Swerts

België 

Welkom terug Bart! In 2009/2010 speelde hij al eens in ons orkest. Bas, gitaar en zang. Bart is een van de gezichten van Pater Moeskroen en nu dus ook weer bij ons. Zijn lijfspreuk: wat hebben we het toch goed hè!

Jasper Baan Hofman

Nederland 

Al voor het zevende seizoen reist Jasper met ons mee als geluidstechnicus. Hij zit tijdens de show altijd midden in de zaal en zorgt ervoor dat zowel het orkest als de stemmen goed klinken.

Sebastian Monik

Polen 

Sebastian is toneeltechnicus. Een opvallende verschijning, want hij is verreweg de langste van het stel. Hoeveel jaar hij al bij ons werkt? Wij zijn de tel inmiddels kwijt.

Stanislaw Wozniak

Polen 

Roepnaam Staszek. Hij is promotiemedewerker bij Cyrk Korona in Polen. In de wintermaanden reist hij samen met zijn vrouw Gosia al vele jaren met ons door Nederland. Staszek is een van de vaste medewerkers in ons technisch team.

Daan Geist

Nederland 

Daan studeert mbo Podium- en Evenemententechniek aan ROC A12 in Ede. Hij loopt een technische stage bij ons. Zijn droom is om ooit circusartiest te worden en met een tent de wereld over te trekken. Maar zoals hij zelf zegt: 'ik wil ook weten hoe alles achter-de-schermen werkt'. Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen!

Hubert Pytel

Polen 

Rots in de branding in het technisch team. Spreek en verstaat alleen Pools, maar we hebben de grootste lol met elkaar. Hij is beresterk. Zijn hobby? 'Armpje drukken'. En hij wint áltijd!

Daniel Okular

Polen 

Daniel is de chauffeur van onze grote decortrailer. Hij rijdt kilometers op de snelweg, maar manoeuvreert de grote wagen ook moeiteloos door kleine steegjes bij de theaters.

Gosia

Polen 

Het domein van Gosia is de theaterfoyer. Al jarenlang verwelkomt zij als gastvrouw het hooggeëerd publiek.

Elmira

Polen 

Een van onze twee gastvrouwen. Elmira reist dit jaar voor het eerst mee met ons Wintercircus.

Angelique van Lieshout

Nederland 

Audiodescriptie verslaggever bij Komt het zien, komt het horen!, onze voorstelling voor blinden en slechtzienden. Een project waar Angelique ook onze rots-in-de-branding is qua projectorganisatie.

Hilbert Geerling

Nederland 

Hij is al 19 jaar bij het Wintercircus betrokken. Op dit moment vooral achter de schermen als vormgever van de poster én van het complete decor. Bovendien horen de blinden hem als audiodescriptie verslaggever. Hilbert is theatermaker en reist de rest van het jaar met zijn eigen solovoorstelling langs theaters, scholen en bibliotheken.

Helena Nahafahik-Cardoso

Nederland 

Onze choreografe! Ze is wereldkampioen aerobic en hiphop en leidt haar eigen dansgroep. Als vaste choreografe van Duo Musa is Helena dit jaar voor het eerst betrokken bij het Wintercircus. Ze maakte samen met onze artiesten de paaldans- en touwenact. Ook de eindchoreografie in de finale is van Helena.

Verberg
Toon