Wie is wie?

Zij maakten en waren te zien in Griezelig Goed! van Wintercircus Martin Hanson in 2014/2015.

Arlette Hanson

Nederland 

Zij studeerde aan de universiteit Utrecht Theaterwetenschap, met als specialisatie Kunstbeleid en -management. Sinds haar afstuderen in 1993 werkt Arlette fulltime voor het Wintercircus. 17 jaar geleden heeft zij de volledige leiding overgenomen van haar ouders.

Radek Cadil

Nederland 

Als hoofd techniek is Radek verantwoordelijk voor alle technische zaken achter-de-schermen. Zoals op- en afbouw van het decor en het technisch verloop van de voorstelling. Hij maakt ook het lichtontwerp. Voor Radek is niets onmogelijk, hij ziet alles als een uitdaging.

Vincent van Lent

Nederland 

Als trompettist afgestudeerd aan het conservatorium in Utrecht. Een muzikaal multitalent. Geef Vincent een instrument en hij speelt er op. Sinds zes jaar onze enorm enthousiaste orkestleider. Hij schrijft zelf ook alle arrangementen voor onze show.

Regien Flapper

Nederland 

Een nieuw gezicht in het Wintercircus. Of althans... Regien komt nooit in de spotlights. Zij is onze enthousiaste nieuwe pr/marketing medewerkster en werkt dus op kantoor in Heerenveen.

Jofri Boekschooten

Nederland 

Hij groeide op in het circus van zijn ouders. Al heel veel jaren werkt hij van februari tot november in Magic Circus. Voor het zevende jaar reist hij nu met ons mee. Een echte circusman die 365 dagen per jaar in een huis op wielen woont.

Jasper Baan Hofman

Nederland 

Al voor het zesde seizoen reist Jasper met ons mee als geluidstechnicus. Hij begon bij ons als stagiair. Inmiddels is Jasper afgestudeerd aan de opleiding Theatertechniek. Hij zit tijdens de show altijd midden in de zaal en zorgt ervoor dat zowel het orkest als gesproken woord goed klinkt.

Marian Król

Polen 

De Poolse Marian werkt al 12 jaar bij het Wintercircus. Hij is 'terrein assistent'. Zijn werk is vooral buiten, bij de caravans. Afvalcontainers, de wervende spandoeken en de stroom- en watervoorziening... Marian weet er alles van. Hij is ook chauffeur van onze grote decortrailer.

Stanislaw Wozniak

Polen 

Roepnaam Staszek. Hij is reclamemedewerker bij Cyrk Korona in Polen. In de wintermaanden reist hij samen met zijn vrouw Gosia al vele jaren met ons door Nederland. Staszek is een van onze trouwe en vaste medewerkers in de technische ploeg.

Anaelle Molinario

Frankrijk 

Ongelooflijk lenig. Het lijkt wel of Anaelle geen botten heeft! Ze werkte in 2013 in Zwitserland bij Cirque Starlight en in 2014 bij Circus Monti. Ook deed ze mee aan het festival SolYCirco op Sylt.

Sebastian Monik

Polen 

Sebastian is toneeltechnicus. Een opvallende verschijning, want hij is de langste van het stel. Hoeveel jaar hij al bij ons werkt? Wij zijn de tel inmiddels kwijt.

Salim Musa

Kenia 

Geboren in Kenia en nu inwoner van Groningen. Samen met Roos heeft hij de hele wereld over gereisd met hun prachtige acrobatiek acts. Tegenwoordig zijn ze wat vaker in Nederland, want hun oudste zoontje is topturner.

Bas Bons

Nederland 

Voor het vijfde jaar de toetsenist van ons circusorkest. In 2011 studeerde hij af aan het conservatorium in Haarlem. Bas is ook voorlezer bij Klinkklaar, een luistertijdschrift voor blinden.

Kris Tiemens

Nederland 

Als basgitarist werkt hij al voor het vijfde seizoen in het Wintercircus. Hij woont in Emmen en werd geboren in 1985.

Roos Hermanides

Nederland 

Ondersteboven hoog in de lucht... d

Zuzana Smaha

Tsjechië 

Zuzana groeide op in het circus. Haar kinderen, het jongleurstrio Smaha, werkten enkele jaren geleden bij ons. En nu dus moeder Zuzana, al spelend met haar honden.

Willy van de Pol

Nederland 

Sinds zes jaar speelt Willy samen met haar partner Vincent in ons circusorkest. Zij speelt trombone en euphonium. Als ze niet met het Wintercircus meereist, dan werkt ze als reparateur van blaasinstrumenten (vooral koper).

Dennis Smits

Nederland 

Een nieuw gezicht in het circusorkest: drummer Dennis. Hij heeft een eigen drumschool en... is super enthousiast! Welkom in het Wintercircus Dennis.

Jurgen van Nijnatten

Nederland 

Na zijn circus vuurdoop vorig seizoen, was er geen enkele twijfel mogelijk... trompettist Jurgen is er dit jaar weer bij. Altijd vrolijk, altijd enthousiast en altijd in voor een geintje.

Evgeny Slepukhin

Rusland 

Met de act 'sleepwalker' studeerde draadkunstenaar Evgeny dit jaar af aan de circusschool in Moskou. Zijn eerste contract was in Dubai en nu viert hij zijn Europese premi

Heidi Spindler

Duitsland 

Heidi stamt van een oud Duits circusgeslacht en kreeg het circusgevoel en het dresseren van paarden met de paplepel ingegoten. Haar zus Beatrice trad een paar jaar geleden bij ons op.

Danuta Król

Polen 

Danuta reist al ontelbaar veel jaren mee met het Wintercircus. Zij is onze gastvrouw in het kraampje in de foyer.

Isabel Lopez Saiz

Spanje 

Elf jaar lang was ze professioneel rolschaatser en zelfs gecertificeerd coach. Daarna maakte Isabel de overstap naar circusopleidingen in Madrid en Le Mans. Samen met Luigi is ze nu het komische Duo Belui. Na Cirque Starlight in Zwitserland is dit haar tweede circuscontract.

Luigi Gonzalez Gomez

Spanje 

Ooit dacht hij klarinettest en percussionist te worden. Maar het liep anders... in 2005 switchte hij naar de circusschool in Madrid. Tussen 2010 en 2013 volgende hij verschillende clownstrainingen.

Gosia Zalewska

Polen 

Ook al vele jaren een bekend gezicht. Gosia heet het publiek welkom direct bij de deur van het theater.

Philipp Dünnwald

Duitsland 

Springplankartiest worden is zijn grote droom. Daarom sprong hij een gat in de lucht toen hij drie jaar geleden werd aangenomen bij de studie CircusArts in Rotterdam. Philipp loopt stage in het Wintercircus.

Jarno Polhuis

Nederland 

Jarno studeert CircusArts bij Codarts in Rotterdam. In mei 2015 studeert hij af. Maar nu eerst nog zijn stage... in Wintercircus Martin Hanson.

Jonathan Bendtsen

Denemarken 

Hij zit in het derde jaar van de opleiding CircusArts bij Codarts in Rotterdam. Deze winter loopt hij stage bij ons. Zijn specialisatie? Eigenlijk alles. Hij vindt springplank leuk, maar alle andere circustechnieken ook. En hij speelt ook nog eens goed viool.

Nico Taraud

Frankrijk 

Nico is een veelzijdig artiest. In de piste, op straat of waar dan ook... Nico voelt zich er als een vis in het water. In het Wintercircus speelt hij de rol van hoteleigenaar.

Yena Gebreegziabhare

Ethiopië 

Hij is de oprichter van het African Dream Circus in Ethiopi

Kode Madessa

Ethiopië 

Veelzijdig acrobaat uit Ethiopi

Tedo Deyaso

Ethiopië 

Zijn energie lijkt nooit op te gaan. Een echte spring-in-het-veld. Dat is ook wel te zien in de dynamische acts waarin Tedo meewerkt.

Bariaw Yido

Ethiopië 

Acrobaat uit Ethiopi

Igor Popyk

Oekraïne 

Nieuw in onze technische ploeg. Welkom Igor!

Patryk Król

Polen 

Patryk is de zoon van Marian, onze vrachtwagenchauffeur. Voor het eerst mocht hij nu ook in Nederland werken.

Milosz Pietrasinski

Polen 

's Ochtends actief bij de opbouw van het decor. 's Middags is Milosz een van onze twee volgspotters. Hij is voor het eerst hier bij ons in Nederland.

Hilbert Geerling

Nederland 

Hij is al 18 jaar bij het Wintercircus betrokken. De laatste jaren vooral achter de schermen als vormgever van al ons drukwerk, regisseur van de themasc

Angelique van Lieshout

Nederland 

Audiodescriptie verslaggever bij Komt het zien, komt het horen!, onze voorstelling voor blinden en slechtzienden. Een project waar Angelique ook onze rots-in-de-branding is qua projectorganisatie.

Astrid & Thijs de Waard

Nederland 

Astrid en Thijs maakten dit jaar alle prachtige foto's van artiesten, medewerkers en de acts.

Verberg
Toon