1617 dagboek Arlette

Dagboek van Arlette Hanson

Benieuwd wat er allemaal achter-de-schermen van Wintercircus Arlette Hanson gebeurt? Hoe wordt de voorstelling gemaakt? Wat doet een Wintercircus als het geen winter is?

Lees het in mijn dagboek. Hier schrijf ik over de belevenissen en voorbereidingen van de nieuwe show: Koud Kunstje!

Wil je iets vragen of heb je een opmerking? Mail mij gerust!

Arlette Hanson
directeur Wintercircus Arlette Hanson

zondag 22 januari

Dit jaar hebben we traditiegetrouw tijdens de allerlaatste voorstelling de publieksprijzen uitgereikt. Dat had dit jaar wel heel wat voeten in de aarde. Eva en Yolaine konden wegens verplichtingen elders er de laatste paar shows niet bij zijn. Zij stonden ver bovenaan en leken onaantastbaar. Dus na hun laatste show in Helmond hebben wij de trapeze artiestes de eerste prijs uitgereikt. Wat er daarna allemaal gebeurde, dat verzin je gewoon niet.

Onze clowns TinTin (de burgemeester) en Agustin (de politieagent) wisten uiteindelijk net zoveel stemmen als Eva en Yolaine te verzamelen, maar ook echt exact hetzelfde aantal! Halsoverkop moest er dus nog een award bijgemaakt worden.

Tijdens de prijsuitreiking kreeg ik de winnaarsenvelop van mijn vader en mijn mond viel open van verbazing toen ik de naam Sjonny zag staan. Het stond er écht, dus we hebben hem de gouden medaille omgehangen. Toen hij zijn speech pakte viel het politieagent Agustin gelukkig op dat er nog een andere gouden envelop in Sjonny's koffertje zat. Tijdens de show was het Sjonny, de oplichter, gelukt de gouden envelop met de winnaar in handen te krijgen en te vervangen door een envelop met zijn eigen naam erin. De boef!

Rola rola artiest Tobias wist met zijn geweldige evenwichtskunsten de tweede prijs in de wacht te slepen. Onze Chinese acrobaten Jun, Guoqing en Xuefeng zijn apetrots op de derde prijs die hen door het Nederlandse en Belgische publiek gegund werd.

1617 publieksprijs winnaars

donderdag 12 januari

Hoera... we zijn in mijn eigen plaats, we zijn in Heerenveen! Vandaag vierden we een vrije dag en dat is best wel even lekker.

Inmiddels is het 's avonds laat en is het begonnen met sneeuwen. Ik ben erg benieuwd hoe de wereld er morgenochtend uitziet. Hoe dan ook, wij zijn er en we spelen vrijdag onze super gezellige voorstelling in mijn eigen Posthuis Theater. 's Middags eerst voor de cliënten van Talant en 's avonds voor alle Friezen uit de wijde Heerenveense omgeving. Ik weet dat er veel bekenden van mij komen. Zo leuk! De voorstelling is bijna uitverkocht. Terwijl ik dit schrijf zijn er nog maar 18 kaartjes beschikbaar. Dus heb je nog geen kaartje..... bestel snel, want Heerenveen, het Posthuis en het Wintercircus horen gewoon bij elkaar.

1617 dagboek 17 01 12 Heerenveen

woensdag 11 januari

Maar liefst 125 blinde en slechtziende mensen zagen vandaag onze voorstelling in Theater Figi in Zeist. Hoe mooi was dat! Het was een speciale voorstelling voor de bewoners van Bartiméus in Zeist, Doorn en Ermelo.

Natuurlijk kon iedereen vooraf op ons voelplein kennismaken met de artiesten, de maquettes van het decor tasten en uitleg krijgen over de attributen (wat is een trapeze?). En na afloop was er weer een meet & feel. En ja, onze politieman Agustin heeft een grote nepsnor!

Dankzij onze grote groep Komt het Zien! vrijwilligers onder leiding van Jolien liep alles gesmeerd. Dank jullie wel allemaal!

1617 dagboek 17 01 11 Zeist

maandag 9 januari

Wat een prachtig einde van de kerstvakantie vierden wij de afgelopen twee dagen. Zaterdag waren wij in Arnhem en zondag in Bussum. In beide plaatsen hadden onze voorstellingen live audiodescriptie en waren dus ook blinde en slechtziende mensen aanwezig in het publiek. In Bussum hadden we een primeur.... het was de allereerste keer dat onze derde verslaggever aan het werk was. Hij verving Hilbert voor een keertje. Tadaaa.... Dave van der Wal, welkom in het Komt het Zien! - Wintercircus audiodescriptie team. Rotterdamse Dave maakte een leuk filmpje. Kijk maar.

zondag 8 januari

Heb je al kennisgemaakt met onze dieren? Onze huisfotograaf Thijs maakte portretjes van allemaal. Kijk maar eens hier. Geniet van de enorm eigenwijze koppies van de honden. Met veel plezier poseerden ze voor de fotograaf. En de ezels? Tsja, dat zijn échte ezels. Stoïcijns bleven ze staan. Lachen naar de camera? Nee hoor, dat vonden Bella en Anja te veel gevraagd. Dus nou ja, Thijs hééft foto's van hen gemaakt, maar om nou te zeggen dat onze ezels hun best hebben gedaan om fotogeniek te zijn.... kijk zelf maar!

1617 dagboek 17 01 08 dieren

zaterdag 7 januari

Wie is nou toch die zwerver in onze voorstelling? Het wordt mij regelmatig gevraagd. De zwerver, dat is Daan. Onze Arnhemse technicus én figurant. Hij bouwt het decor op en af (samen met onze andere 7 technici). Hij is verantwoordelijk voor het aansluiten van de elektriciteit voor al onze caravans. En hij is figurant, beter gezegd: zwerver in ons Koud Kunstje! dorp.

Supertrots is hij op een speciaal over hem geschreven artikel. Lees hier alles over 'onze' Daan.

1617 dagboek 17 01 07 Daan

vrijdag 6 januari

Lieve dagboeklezers, jullie vragen je misschien af of er helemaal niets meer gebeurt bij ons in het Wintercircus. Nou het antwoord is kort: er gebeurt héél veel in het Wintercircus! Zo veel, dat ik de afgelopen dagen even geen tijd had om het dagboek te schrijven. Maar wees niet getreurd, na het weekend praat ik jullie weer helemaal bij.

zondag 1 januari - nogmaals

We beginnen het nieuwe jaar goed en doen gelijk onze naam eer aan: WINTERcircus. We staan met onze 21 caravans op de parkeerplaats direct naast Theater de Voorveghter in Hardenberg en de wereld om ons heen kleurt wit. Het sneeuwt!

1617 dagboek 17 01 01 sneeuw

zondag 1 januari 2017

Gelukkig nieuwjaar! Happy new year!

Wij vierden vannacht oud & nieuw in Hardenberg. Met elkaar buiten op het parkeerterrein tussen de caravans. Met vuurwerk, champagne en heel veel sterretjes. En tsja, acrobaten blijven dan natuurlijk niet 'gewoon' op de grond staan.

1617 dagboek 17 01 01

vrijdag 30 december

Hallo Den Helder, we zijn weer terug! Na een paar jaar afwezigheid zijn we er weer. In jullie prachtige nieuwe theater. Wowwwww.... wat is dat mooi geworden. Het nieuwe theater is gebouwd in een oude fabriekshal. Alle moderne voorzieningen zijn aanwezig, maar je ziet ook alle oude karakteristieke elementen van de hal nog. Heel bijzonder!

Ook buiten is het prachtig. We staan met onze 21 caravans recht tegenover het theater. Aan het water, onder een oude kraan. En dan hebben we ook nog uitzicht op de boot naar Texel. Het lijkt wel vakantie!

1617 dagboek 16 12 30 Den Helder

donderdag 29 december

Wat heb je altijd al willen weten over het Wintercircus en de artiesten van Koud Kunstje? Tijdens de voorstelling krijg je een postkaart. Vul je vraag in en geef het kaartje na afloop aan postbode Roel. Hij zorgt ervoor dat jouw vraag bij de artiesten wordt bezorgd. En misschien vind je het antwoord dan hier wel terug!

1617 dagboek 16 12 29 post

woensdag 28 december

Sommige momenten zijn gewoon zó mooi....

Piet-Hein Out legde dit prachtige moment vast. Een nagenoeg blind meisje tast de enorme spieren van onze Chinese acrobaat Jun.

Zegt het voort: ook als je blind of slechtziend bent kun je genieten van onze voorstelling. Zie www.komthetzien.nl

1617 dagboek 16 12 28 voelplein

maandag 26 december

Goedemorgen Hoorn! Langzaam wordt het licht en zien we het mooiste uitzicht van onze tournee verschijnen. We staan pal aan het IJsselmeer met ons Wintercircusdorp. Zo mooi! De wekkers liepen vroeg af vanochtend. We hebben vandaag een ochtendvoorstelling (om 11 uur), dus al om 6 uur begon onze technische ploeg in het theater met de opbouw van het decor. Niet alleen de technici waren daar vroeg, ook al onze luchtacrobaten waren er al om hun trapezes op te hangen. Het was nog rustig en donker in Hoorn, maar het Wintercircus was klaarwakker. En nu wordt het dus licht...

1617 dagboek 16 12 26 Hoorn

zondag 25 december

Vrolijk kerstfeest!

Sommige tradities zijn zó leuk. Eentje daarvan is kerstmis in Purmerend. Dat we dan op kerstochtend om 7 uur 's ochtends al beginnen met de opbouw van het decor.... ach ja, ook dát is traditie. Daarna bij de voorstelling zie ik zoveel bekende gezichten. Half Purmerend viert jaarlijks kerstmis bij ons in het theater. Met bijna iedereen maak ik een praatje. Zo gezellig!

zaterdag 24 december

Vandaag in Tiel vierden we een speciaal feestje. Onze orkestleider Vincent van Lent woont in de buurt van Tiel én reist dit jaar voor de 10e keer mee met het Wintercircus. Hij begon bij ons als muzikant bij voormalig orkestleider Coty Teuteberg. Toen Coty stopte nam Vincent het stokje van hem over. Inmiddels heeft hij al weer 8 jaar de leiding over het orkest én arrangeert hij de muziek voor de hele show. 10 Jaar Wintercircus, reden om Vincent vandaag even in het zonnetje te zetten. Op www.facebook.com/wintercircus staat een kort filmpje van vandaag.

vrijdag 23 december

Vandaag is de tour écht begonnen. Het is kerstvakantie, dus vanaf nu treden we de komende 2,5 week elke dag op. Behalve op 1 januari, want dan slapen ook wij uit na oudjaarsavond.

Vandaag waren we in Nijverdal. Voor de állereerste keer. En leuk dat het daar was! Echt een ontzettend gezellig theater. Klein, maar heel fijn.

De komende dagen zijn we in Tiel, Purmerend en Hoorn. Zo vliegen we Nederland door. Echt zo leuk! Vooral ook omdat iedereen Koud Kunstje! zo leuk vindt. Ik sta, zoals altijd, na afloop bij de uitgang van het theater. Het is een feestje om al die rode wangetjes bij de kinderen te zien en alle enthousiaste reacties te horen.

1617 dagboek 16 12 23 honden

donderdag 22 december

Een vrije dag! En wat doen onze artiesten dan als recht tegenover het theater een schaatsbaan blijkt te zien.... precies: schaatsen! Of althans, sommigen schaatsten en anderen wiebelden glibberig over het ijs. Tobias bleek een natuurtalent, hij zwierde al rondjes draaiend over de ijsbaan. Roel kon schaatsen én jongleren tegelijk. En onze Chinese acrobaten... tsja... als je voor het eerst van je leven schaatsen aan hebt... Laat ik het zo zeggen: dat was vooral super komisch!

1617 dagboek 16 12 24 schaatsbaan

woensdag 21 december

De eerste voorstelling deze winter met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden was geweldig. Bijna 50 mensen met een visuele beperking zaten in Martiniplaza in Groningen met een koptelefoon in de zaal. Zij hoorden wat de anderen zagen. Onze verslaggevers Angelique en Hilbert deden live verslag van de voorstelling. Ja, het was weer een feestje! Ook nog in Roosendaal, Arnhem, Bussum, Capelle a/d IJssel en Helmond. Meer info op www.komthetzien.nl

1617 dagboek 16 12 21

maandag 19 december

Clowns niet leuk? Jawel hoor! Onze clowns zijn ontzéttend leuk. Herken je ze? TinTin en Agustin speelden vorig jaar samen met hun collega de 'boeven' bij onze geldfabriek in Sterke Staaltjes! Nu zijn ze terug. Samen. TinTin is de burgemeester en Agustin de politieman van ons dorp in Koud Kunstje! Clowns als burgemeester en politie.... dat zorgt voor hilarische situaties. Elke voorstelling sta ik zelf aan de zijkant van het toneel of achter in de zaal ook weer te lachen. Deze mannen zijn gewoon zo komisch.

Vorig jaar wonnen ze de publieksprijs nèt niet. Zou het ze lukken om dit jaar wél te winnen? Het zou mij niets verbazen.

1617 dagboek 16 12 19

zaterdag 17 december

Jihaaa... m'n laptop doet het weer. De stapel kantoorwerk heeft ongekende hoogte bereikt. Met volle kracht vooruit nu dus!

We staan gezellig met het hele circus in Groningen. Morgen is de allereerste Komt het Zien! voorstelling. Dus Koud Kunstje! met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Zie www.komthetzien.nl Hiermee zijn we echt uniek in Nederland. Iets waar ik best wel trots op ben. Want ik vind het belangrijk dat iedereen kan genieten van theater. Ook mensen die minder of niets zien.

woensdag 14 december

Gaat dan alles zo goed en is er alleen maar positief nieuws te melden? Hmmmm, eigenlijk wel! Behalve..... mijn laptop is gecrasht. Direct na de première. En de snel geregelde vervanger wordt nu een 'dead on arrival' genoemd. Beter gezegd: die doet het ook niet. Wat begint een circusdirecteur zonder computer...... heel weinig! Het kantoorwerk stapelt zich nu op, dus morgen snel op zoek naar een volgende vervanger. Het goede nieuws: mijn backup heb ik inmiddels kunnen checken en die is goed én volledig. Want dat is toch spannend bij een crash. Had er niet aan moeten denken dat ik geen externe backup had.

dinsdag 13 december

De eerste beelden van Koud Kunstje! Kijk en geniet mee. Goed kijken, want er is héél veel te zien. Misschien moet je zelfs wel een paar keer kijken om niks te missen.

Dank je wel Jean-Paul Broekhuizen voor het maken van dit leuke filmpje.

zaterdag 10 december

De dag na de première. Het circusdorp blijft lang stil. Iedereen slaapt uit. Ik lees alle reacties op de voorstelling. Wow, wat een mooie complimenten allemaal. Op facebook lees ik o.a.:

'Prachtige voorstelling, met geweldige circusacts van een heel hoog niveau!'

'Wij hebben enorm genoten!!! De kids konden niet direct vertellen wat nu het leukste was.... alles was leuk.'

'Het was echt geweldig!!!!!'

'Wij roepen iedereen op om te komen kijken. Het was geweldig. Een verhaallijn, acrobatiek, spel, muziek.'

'Circus in een modern jasje en toch het karakter behouden. Echt, moet je zien. Je komt ogen te kort!'

vrijdag 9 december

De dag waar ik een heel jaar naar uitkijk én de dag van het jaar die ik het liefst wil overslaan: de première. Stress en spanning. Niet alleen bij mij, maar ook bij alle artiesten en medewerkers. De dag dat ik denk 'wáárom heb ik dit vak gekozen, wáárom ben ik theatermaker en circusdirecteur'. Nou..... gewoon omdat het zo ontzettend leuk is!

Het is bijna middernacht, het decor is afgebouwd en zit in de vrachtwagen. Ik ben blij, héél erg blij. We zijn klaar om op tournee te gaan.

De première vandaag was fantastisch. Wat ging het goed. Wat ben ik blij. Wat is de voorstelling mooi geworden. Het is theater en het is circus. Met ontzettend veel humor, krachtige acrobatiek en lieve eigenwijze dieren.

Heb je nog geen kaartje? Tsja, dan kan ik maar één ding zeggen... wees er razendsnel bij. Want echt waar, dit mag je niet missen.

1617 dagboek 16 12 09 groep

maandag 5 december

Wowwwww.... wat wordt dit leuk! We zitten midden in de repetities en ik geniet van elke seconde. De artiesten zijn allemaal zo goed en er ontstaan zulke fantastische ideeën. Echt geweldig.

Het decor is opgebouwd, de artiesten trainen volop, kostuums worden genaaid, de laatste dingen worden geverfd. Heel Theater Geert Teis in Stadskanaal ademt Wintercircus.

Vanavond hebben de dieren voor het eerste kennisgemaakt met het toneel. Dat is dan ook weer zo leuk om mee te maken. De ezels verblikten en verbloosden niet en trippelden over het podium. De geiten en schapen waren ietsje nieuwsgieriger en keken onderzoekend de zaal in, om daarna lekker rond te dartelen. En de honden? Die kwispelden en renden vrolijk achter hun baasje Walter aan. Ja hoor, met de dieren zit het wel goed, zij voelden zich gelijk thuis bij ons.

Vrijdag is de première. Ik kijk er naar uit!

1617 dagboek 16 12 05

vrijdag 2 december

Even meegenieten met onze Chinese artiesten? RTV Noord was bij onze repetities precies op het moment dat er enige spraakverwarring was. Kijk en geniet van Groningse Ronald in het circus!

woensdag 30 november

Het is bijna middernacht. Het grasveld naast de Drijscheer in Alteveer stroomt vol met caravans. Inmiddels zijn bijna alle artiesten hier. De verste reizigers waren er het eerst: de Chinese acrobaten. Daarna de Argentijnse clowns en de dieren uit Duitsland. Telkens kwam er weer een caravan Alteveer binnenrijden. We wachten nu alleen nog op de Nederlandse artiesten: Harm, Maartje en Roel. Maar zij zijn onderweg en hebben laten weten er na middernacht te zijn.

Morgen gaat het gebeuren, dan maakt iedereen kennis met elkaar, beginnen we met de repetities én wordt het decor voor de allereerste keer opgebouwd. Geweldig leuk en spannend tegelijk.

Op facebook staan ook leuke filmpjes. Zoals de aankomst van de Chinezen op Schiphol.

1617 dagboek 16 11 30

maandag 28 november

Wat waren ze leuk hè afgelopen jaar. Onze Argentijnse clowns. Goed nieuws: de slungelige TinTin en de klunzig domme Agustin komen terug! Heel anders, maar net zo leuk. In Koud Kunstje! is TinTin de burgemeester van ons dorp en Agustin is de politieman. Dat dit behoorlijk komische situaties oplevert hoef ik niet te uit te leggen toch?

Hun reis van Buenos Aires naar Nederland kent wel wat obstakels dit keer. Want uitgerekend a.s. woensdag staken de piloten van Lufthansa. En ja hoor, je raadt het al.... TinTin en Agustin vliegen woensdag mét Lufthansa. Inmiddels weten we dat hun intercontinentale vlucht zal vliegen. Maar in Europa gaan ze stranden in Frankfurt. Aan mij nu de uitdaging om twee alleen Spaans sprekende clowns met jetlag van Frankfurt naar Alteveer te krijgen.

1617 dagboek 16 11 28

zondag 27 november

Yes.... we zijn begonnen! De eerste medewerkers zijn vandaag in Nederland gearriveerd. Technicus Staszek, vrachtwagenchauffeur en terreinassistent Marian en hun echtgenotes Danuta en Gosia (onze lieve gastvrouwen). Vaste medewerkers waar we al jarenlang op kunnen bouwen. Welkom terug weer!

Marian en Staszek rijden de komende dagen door Nederland om overal allerlei materialen en attributen op te halen. Je kunt ze ook op Schiphol tegenkomen, als de Chinese artiesten arriveren.

1617 dagboek 16 11 27 Alteveer

zaterdag 26 november

Gisteren kwam het verlossende woord. De e-mail waar ik al zo lang naar uitkeek. De spanning was bijna niet meer houdbaar....

Maar het is gelukt: onze Chinese acrobaten hebben op tijd de tewerkstellingsvergunningen en visa gekregen. Het is op het nippertje, maar het is op tijd. Heel hartelijk dank UWV en Nederlandse ambassade in Peking! Guoqing, Xuefeng en Jun kunnen dinsdag op het vliegtuig stappen en aan hun lange reis van Chengdu naar Alteveer beginnen.

En dan begint het grote avontuur. Ik spreek geen Chinees en de mannen spreken alléén Chinees. Gelukkig is circus universeel. Dus uit ervaring weet ik dat we tóch met elkaar kunnen communiceren. Woordenboek en een vertaal app erbij en praten maar. Beter gezegd: aanwijzen maar.

Mocht er een Wintercircusfan zijn die Chinees (Mandarijn) kan tolken en zin heeft om ons tijdens de repetities te assisteren? Laat het mij weten (info@wintercircus.nl), want handen-en-voeten-taal gaat prima, maar écht vertalen is natuurlijk wel wat praktischer.

1617 dagboek 16 11 26 China
1617 dagboek 16 11 19 Saphia

zondag 20 november

Circus in het theater. Kan daar dan echt álles van wat je bij een circus verwacht? Ja, bijna alles. En soms doe ik iets waarvan ik van te voren weet dat het eigenlijk niet kan. Voor Koud Kunstje! ben ik weer zo eigenwijs geweest. Saphia is studente aan ACaPA (Academy for Circus and Performance Art) in Tilburg. Zij studeert luchtacrobatiek aan de zwaaiende trapeze. Deze zomer nam Saphia contact met mij op. Ze zocht een stageplek en wilde graag bij ons komen. Daarna heb ik wekenlang met Radek (onze toneelmeester) overlegd en gepuzzeld. Want voor een zwaaiende trapeze moeten we het halve theater verbouwen. Maar ze komt! Radek heeft bevestigingspunten, staalkabels en betonblokken geregeld.... zodat Saphia veilig kan zwaaien, zwieren en duizelingwekkende sprongen hoog in de lucht kan maken.

zaterdag 19 november

Wat een enthousiaste reacties kreeg ik op mijn vraag wie zin heeft om ons te komen helpen. Zowel naaisters als een productieassistente hebben we gevonden. Iedereen enorm bedankt voor het meedenken en reageren!

Inmiddels hebben we ook al een dagje gerepeteerd met een deel van de artiesten. En toen hebben we een filmpje opgenomen. Tsja, al die artiesten kunnen jongleren, dus hadden ze een leuk plannetje voor mij bedacht: 'wij jongleren en dan loop jij er gewoon doorheen.' Ja ja, nou ik kan nu vertellen dat dit echt veel makkelijker lijkt dan dat het is. Kijk zelf maar!

donderdag 17 november

Wie oh wie heeft zin om ons te helpen?

Van 1 tot en met 9 december gaan we Koud Kunstje! daadwerkelijk maken. We zijn nu alles aan het voorbereiden, en dan gaat het écht gebeuren en vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Met alle artiesten, het orkest, het decor, de kostuums. Echt alles! En daar kunnen we nog wat enthousiaste helpende handen bij gebruiken. We zoeken NAAISTERS die willen helpen bij de kostuums en allerlei andere creatieve klusjes met naald en draad. En ik zoek een PRODUCTIE-ASSISTENT(e). Iemand die helpt waar het maar kan en nodig is. Dat kan variëren van kopietjes maken tot onze Chinese artiesten wegwijs maken in de supermarkt. Hiervoor is het belangrijk dat je communicatief goed bent, niet eigenwijs en dat je tomeloze energie hebt. Je moet ouder dan 18 jaar zijn, verder maakt leeftijd helemaal niet uit. Je werkt bij ons als vrijwilliger, waarbij wij uiteraard de reiskosten betalen en je eet elke dag lunch en diner met ons mee. En natúúrlijk ben je uitgenodigd voor onze première op 9 december in Theater Geert Teis.

Wanneer: 1 tot 9 december (naaisters zijn ook welkom om af en toe een dagje te helpen)
Waar: Stadskanaal

update - We hebben iedereen gevonden. Hartelijk dank voor alle enthousiaste reacties!

zondag 13 november

'Even' post naar China sturen..... Geweldig om te zien wat voor wereldreis de envelop dan maakt. Dan besef ik weer hoe ver weg China eigenlijk is. Hoe zouden onze Chinese artiesten het vinden om in Stadskanaal te zijn? Want dat is de plaats waar de première van Koud Kunstje! is en waar alle artiesten en medewerkers zich straks verzamelen. Of nou ja, dat is niet helemaal waar. De allereerste repetities zijn in het dorpshuis in Alteveer. Daarvan hebben ze in China zeker weten nog nooit gehoord. Alteveer is piepklein en ligt midden in de weilanden tussen Stadskanaal en Pekela. Een prachtige plek, maar hoe je daar vanuit China moet komen.....

1617 dagboek 16 11 13 post China

zaterdag 12 november

Sinterklaas is weer in het land! Veel tijd om hem te verwelkomen hadden we niet, want overal wordt druk gewerkt aan Koud Kunstje! Op de foto zie je een klein stukje van het decor in wording. Spannend hè. Het wordt groot, hoog en heel bijzonder. Echt anders dan anders. Vreselijk leuk!

We krijgen nu wel wat plaatsgebrek in onze opslag. Daarom verkopen we ons oude vertrouwde blauwe decor. Het is moeilijk om afscheid te nemen, daarom hoop ik dat het ergens anders nog fijn gebruikt kan worden. Interesse? Stuur een mailtje naar mij (info@wintercircus.nl) of kijk op marktplaats.

1617 dagboek 16 11 12

woensdag 9 november

Hoe bedenk je het en vooral wáárom doe je het? De Duitse Tobias Baesch is verslaafd aan balanceren. Oké, je legt een plankje op een koker, gaat er bovenop staan en balanceren maar. Ha ha, voor Tobias begint het dan pas. Want nóg mooier is het als je op de wiebelige constructie balanceert terwijl je op je handen staat. En zelfs dan is de grens niet bereikt.... althans niet voor Tobias. Na jarenlange training balanceert hij nu op één hand bovenop de rola rola. Typisch een artiest en act voor ons Wintercircus. Dus is hij erbij, bij Koud Kunstje!

1617 dagboek 16 11 09 Tobias

dinsdag 8 november

Wat een leuke artiesten heb ik allemaal weer gescout. Zo zijn daar Eva en Yolaine, die samen het duo Passe-Pieds vormen. Eva komt uit Duitsland en Yolaine uit België. Ze leerden elkaar kennen toen ze allebei studeerden aan ACaPA, de circusacademie in Tilburg. Al in het eerste jaar van hun studie vielen ze mij op. Wat een leuke meiden! Sindsdien ben ik ze blijven volgen. Ze hangen samen aan de trapeze en wat er dan gebeurt.... Twee vrouwen bij elkaar, die kibbelen heel wat af. Zelfs ondersteboven aan de trapeze hangend. En wij genieten mee. Tussendoor springen ze ook nog adembenemende salto's. Dit moet je zien!

1617 dagboek 16 11 09

maandag 7 november

Over een maand is de première van Koud Kunstje! Hoog tijd om een verder kijkje-achter-de-schermen te geven. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Zo ontzettend leuk allemaal! De komende weken ga ik er alles over vertellen.

Onze nieuwe poster is opvallend anders hè! Hij is gemaakt door Mathijs Vissers. Een jonge nieuwe vormgever. Ik viel op zijn verfrissende stijl waarin hij tekening en foto combineert. En in al zijn werk zit humor. Kijk maar eens goed naar onze poster, want er zitten ongelooflijk veel leuke kleine details in.

Wil je meer weten over Mathijs? Kijk dan eens op zijn website.

Vind je het leuk om onze leuke poster te hebben? Stuur mij een mailtje met je naam en adresgegevens en ik stuur hem gratis naar je op.

1617 dagboek 16 11 07 poster

woensdag 11 mei

Lieve dagboeklezers,

Welkom in mijn dagboek van Koud Kunstje! Ja, want zo heet onze nieuwe voorstelling. Leuk hè! Het wordt een heel vrolijke voorstelling, met natuurlijk super acrobatiek, echt leuke humor, kunstig jongleren én lieve dieren. Gezellig eigentijds circustheater. Het wordt weer genieten!

Op dit moment ben ik volop artiesten aan het scouten. De komende weken zijn in heel Europa eindexamens bij de circusscholen en sta ik vooraan om de beste talenten naar het Wintercircus te halen. Ik houd jullie op de hoogte!

Verberg
Toon