1314 dagboek 13 09 06 affiche

Wintercircus Martin Hanson: 35 jaar!

Feestelijk, humoristisch en muzikaal circus

Wie 35 jaar oud wordt, viert feest. Natuurlijk!

Topprestaties werden afgewisseld met humor en klassiek circus met moderne acts. En dat allemaal onder begeleiding van een van Europa's beste circusorkesten. Het was een op en top feestelijke voorstelling in 2013/2014, met onze eigen Feestfanfare!

Klik hier voor een filmpje van de jubileumvoorstelling.

Naar het tourneedagboek van Arlette Hanson

Maak kennis met de medewerkers en dieren.

Winnaars van de Wintercircus Martin Hanson Publieksprijs 2013/2014.

Karolina Berouskova

Tsjechië 

Ze zijn als een spiegelbeeld. Allebei bruin wit gevlekt. Het grote paard en de kleine pony. Een prachtig plaatje.

Four Men Group

Wit Rusland 

Aliaksei (28), Siarhei (29), Uladzimir (29) en Ihar (24) zijn samen de Four Men Group. Ze komen uit Wit-Rusland en wonnen een hele rits medailles als topsporters. De mannen zijn o.a. meervoudig kampioen sportacrobatiek.

Jofri

Nederland 

Ze zijn grappig, de geiten van Jofri. Balanceren en springen kunnen ze als de beste.

Nella & Sanni

Finland 

Nella Niva (23) en Sanni Lehtinen (25) zagen elkaar voor het eerst in 2007 bij een auditie voor de circusschool in Lahti. Ze werden vriendinnen, allebei met een solo act. Totdat ze besloten als trapezeduo verder te gaan. Hun leraren voorspelden een catastrofe. Maar ze hadden ongelijk, de meiden zetten door. Sanni draait salto's en Nella vangt haar weer op. Hoog in de lucht... Bloedstollend!

Erkinbek Saralaev

Rusland 

Deze Russische jongleur (22) speelt met de zwaartekracht. Hij jongleert niet alleen omhoog, maar ook omlaag... Een nieuw ontdekt talent, want hij trad nog nooit op buiten Rusland.

Denis Navolnev

Oekraïne 

Dit kán niet... hij draait z'n lichaam in posities die écht onmogelijk zijn. Tenzij je natuurlijk zo lening bent als Denis. Of zou de man-zonder-botten dan toch bestaan? Griezel, huiver en geniet van deze fantastische acrobaat.

Karolina Berouskova

Tsjechië 

Zes pony's draven door de Wintercircuspiste. Echt circus in het theater! Karolina (19) is een telg uit het beroemde Tsjechische circusgeslacht Berousek. Mooie en goede dressuuracts zijn binnen deze familie gewaarborgd.

Hilbert

Nederland 

Vijfvoudig Nederlands kampioen goochelen Hilbert Geerling heeft een volledig nieuwe act gemaakt, speciaal voor Wintercircus Martin Hanson. Origineel en bijzonder. Komt dat zien!

Selam & Tiblet

Ethiopië 

Zij zijn opgeleid in een circusproject dat kansarme kinderen een betere toekomst biedt. Inmiddels hebben Selam en Tiblet een fantastische antipode act waarin zij 'jongleren-met-je-voeten' combineren met acrobatiek. Voor de allereerste keer treden ze nu op buiten Afrika. Hun internationale carri

Charlotte de la Bretèque

Frankrijk 

Charlotte studeerde met haar unieke act 'multicordes' in 2008 af aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque in Brussel. Handstanden maken in een gordijn van touwen. 't Lijkt onmogelijk, maar Charlotte doet het.

Vincent

Nederland 

Bellenblazen hebben we allemaal wel eens gedaan. Maar in de piste van het Wintercircus wordt het een waar sprookje. Geniet van de prachtige kleuren, totdat... de bel plots uit elkaar spat.

FeestFanfare

Nederland 

Om onze jubileumvoorstelling

circusorkest

Nederland 

Vincent van Lent: orkestleider, arrangeur en multi instrumentalist
Willy van de Pol: euphonium en trombone
Jurgen van Nijnatten: trompet
Siebe Meijer: saxofoons en klarinet
Bas Bons: toetsen
Kris Tiemens: basgitaar
Thomas Gerretsen: slagwerk

Justin & Safir

Tsjechië 

Justin is een 2-jarige Australische Shepherd en Safir is een Ierse Tinker Pinto. Samen met Karolina vormen ze een drietal dat samen plezier maakt. Ooit zo'n enthousiaste hond in de piste gezien?

finale

 

Feestelijke afsluiting van de show: de finale!

Verberg
Toon